Ga naar content
Baanzekerheid
Fulltime & parttime
Volop opleidingsmogelijkheden
St vd Brink
Stage en opleiden

Kom werken in de transportbranche

Laat je omscholen tot chauffeur en ervaar werkzekerheid van het vak, een stabiel loon en de vrijheid van mooie ritten. Of kom stage lopen en maak kennis met onze verschillende afdelingen. We hebben altijd plek voor kandidaten die nog niet beschikken over de papieren, maar wel graag willen werken in de transportbranche. Samen gaan we kijken wat jij nodig hebt om aan de slag te kunnen en leiden we jou op.

Opgegroeid met transport

Robert van den Brink is verantwoordelijk voor stages en opleiden binnen het bedrijf. “Ja, ik ben een Van den Brink en ik ben opgegroeid met transport. Wie er eenmaal mee besmet is geraakt, komt er niet meer vanaf. Ik heb zo ongeveer alles wel gedaan bij St vd Brink. Nu doe ik wat het dichtst bij mij ligt: opleiden. Ik vind het leuk om mensen verder te helpen en te zorgen dat ze met een lekker gevoel achter het stuur zitten, of op een andere plek in ons bedrijf.”

50
zij-instromers in de afgelopen vijf jaar
100
nieuwe chauffeurs per jaar
15
BBL leerlingen per jaar
750
werknemers waarvan 550 chauffeurs

BBL-leerlingen enthousiast maken

Jongens en meisjes die de BBL-opleiding doen en graag chauffeur willen worden, bieden we een mooi opleidingstraject. Ze gaan één dag per week naar school en lopen hier vier dagen stage. We laten ze kennismaken met verschillende werkzaamheden. Als bijrijder op de vrachtwagen, maar ook in de wasstraat, de loods en de werkplaats. Zo krijgen ze een goed beeld van het werk en ons bedrijf. In 2024 hebben wij voor het begeleiden van BBL-leerlingen de titel "Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek 2024" ontvangen.

Als ze klaar zijn met de stage, hebben ze het diploma, het C- en CE-rijbewijs én weten ze precies hoe het werkt bij St vd Brink. Ze kunnen dan doorstromen en als chauffeur kiezen uit allerlei afdelingen. 

PS. Voor studenten van andere opleidingen hebben we ook interessante stagemogelijkheden op kantoor!

Nieuwe chauffeurs laten landen

Als hier een nieuwe chauffeur binnenkomt, gaan we eerst in gesprek over wat hij kan en wil. Klikt het van beide kanten, dan maken we een plan en vervolgens gaan we opleiden. Dat begint met een meeloopdag met een mentor-chauffeur. De chauffeur maakt dan kennis met St vd Brink en onze manier van werken. We kijken van beide kanten hoe het gaat en wat iemand nodig heeft aan tijd en ondersteuning om te kunnen ‘landen’ in het bedrijf en zelfstandig aan de slag te gaan. 

Chauffeurscoördinator

Na die beginperiode blijven we in contact met de chauffeurs, via de chauffeurscoördinator en/of de leidinggevende. Zo polsen we of iemand het nog steeds naar de zin heeft, of dat hij wel eens wat anders wil. 

Baangarantie voor zij-instromers

Zij-instroom kan heel divers zijn. We krijgen bijvoorbeeld mensen binnen die altijd een kantoorbaan hebben gehad, toe zijn aan een switch en graag chauffeur willen worden. Zo iemand moet dan eerst de vakbekwaamheid(code95) en het C-rijbewijs en CE halen. In de tussentijd kan er nog niet op de vrachtwagen worden gewerkt, maar wel als bijrijder, of in de loods. (Of eerst nog even bij de huidige werkgever blijven, totdat het rijbewijs binnen is.) 

Wij bekostigen grotendeels de opleiding, een ander deel wordt gesubsidieerd en de kandidaat betaalt zelf 15%. Bovendien bieden we baangarantie.

Jouw vakbekwaamheid op peil houden (Code 95)

Code 95 gaat over de basiskwalificatie vakbekwaamheid. Chauffeurs zijn wettelijk verplicht om elke vijf jaar 35 uur nascholing te volgen. 

We verzorgen die opleiding gedeeltelijk zelf, en een gedeelte in samenwerking met een rijschool. Daar trekken we steeds één dag per jaar voor uit. Hier komt alles aan de orde dat van belang is voor de veiligheid van de chauffeur, medeweggebruikers en collega’s op de werkvloer. 

Preventie

We vinden het belangrijk dat onze collega's zich goed voelen en met vertrouwen achter het stuur zitten. Nu en in de toekomst. Daarom zetten we flink in op preventie. Opleiding draagt daaraan bij, maar ook het in kaart brengen van hoe het gaat in het dagelijkse werk. 

Regelmatig een praatje maken over hoe het gaat, is het allerbelangrijkst. Daarnaast houden we data bij, onder andere via de boardcomputer. Hoe lukt het dat er geen schades worden gereden door een collega of dat iemand anders vaker pech heeft, zit hij of zei relaxed achter het stuur (rijgedrag).

Op basis van die gegevens kijken we wie wat extra ondersteuning kan gebruiken en in welke vorm. Een elektrische pompwagen kan bijvoorbeeld helpen om het werk fysiek minder zwaar te maken. Ervaart een chauffeur stress doordat hij bijvoorbeeld vaak laat thuiskomt of doordat de planning krap is? Dan kijken we wat we daaraan kunnen doen. 

Gezond en leuk is ons motto, daar maken we werk van. Als het goed gaat met de collega, dan gaat het ook goed met de klant en met ons bedrijf!

Robert van den Brink
Robert van den Brink
Manager Academy

Solliciteer direct!

De laatste stap tot de sollicitatie. Stuur hier een open sollicitatie voor een stage en werkplek. Vul de gegevens in en upload een CV.
CV*
Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Over St vd Brink

Kwaliteit in eigen hand.
Wij voeren (bijna) al het werk zelf uit, met eigen mensen en materieel.
Focus op innovatie.
Wij investeren continu in vervoerstechnieken die CO2-uitstoot verminderen en kosten verlagen.
De menselijke maat.
De slagkracht van een landelijke speler, de betrokkenheid van een familiebedrijf.
Robert van den Brink

Benieuwd naar de mogelijkheden?

We komen graag in contact. Van maandag t/m vrijdag zijn wij bereikbaar van 08:00 tot 17:00 uur.
Robert van den Brink
Manager Academy
0%
Samen op weg...